PIK: Policajac uhapšen nakon što je prekršio meru kućnog pritvora, pronašli mu drogu

Kosovska policija hapšenje Srba u Gnjila nu KBS
Ilustracija/Kosovska policija hapšenje

Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova (PIK) uhapsili su juče policajca u Prištini, zbog sumnje da je izvršio krivično delo „neovlašćeno posedovanje opojnih droga, psihotropnih supstanci ili analoga“, a nakon što je prekršio meru kućnog pritvora koja mu je određena zbog izvršenja drugog krivičnog dela. 

Osnovni sud u Prištini odredio je prethodno meru kućnog pritvora policijskom službeniku osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja.

Međutim, kako navode danas iz PIK-a, on ju je juče prekršio.

„PIK je zatražio od Kosovske policije da proveri da li osumnjičeni poštuje meru kućnog pritvora koju mu je izrekao Osnovni sud u Prištini. Policijski službenici ga nisu pronašli u kući i dodatnim prostorijama“, navodi PIK.

Osumnjičeni je potom identifikovan, a kod njega je tokom pretresa, pronađena kesica u kojoj se, sumnja se, nalazila opojna supstanca – marihuana.

„Osumnjičeni policijski službenik je uhapšen i odlukom tužioca određeno mu je zadržavanje od 48 sati“, navodi PIK.

Istražitelji PIK-a će, u saradnji sa tužiocem, nastaviti dalju istragu u vezi sa ovim slučajem.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.