PIK dobio američkog savetnika

Foto: PIK

Majkl Mek Ki (Michael T McKee) imenovan je za savetnika Policijskog inspektorata Kosova, saopštio je PIK, nakon današnje posete ovoj ustanovi atašea Međunarodnog programa podrške za pružanje obuke u krivičnim istragama (ICITAP) Kimberli Rif (Kimberly Riffe).

Rif se u PIK-u sastala sa Šćipe (Shqipe) Durguti – lokalnom koordinatorkom ICITAP-a za PIK i izvršnim direktorom PIK-a Kuštrimom (Kushtrim) Hodajem. Sa njima na stanku bio je upravo Majkl Mek Ki.

Mek Ki ima preko 40 godina iskustva u radu u agencijama za sprovođenje zakona u SAD-u, od kojih više od 20 godina na polju unutrašnjih istraga i inspekcija.

On će u PIK-u imati i svoju kancelariju, te će zajedno sa Durguti pružati svakodnevnu podršku rukovodstvu i zvaničnicima PIK-a.

Inače, ovo imenovanje smatra se nastavkom podrške američke ambasade i ICITAP-a u pružanju stručnosti Kosovskom policijskom inspektoratu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.