Petrović: Izbor Jasmine Živković kršenje dogovora

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Lider SLS-a Slobodan Petrović izjavio je RTK2 da je izbor Jasmine Živković za potpredsednicu Skupštine Kosova kršenje dogovora unutar Srpske liste i da je ova funkcija trebalo da pripadne njemu.
 
Izražavajući nezadovoljstvo povodom izbora Jasmine Živković za potpredsednicu skupštine ispred Srpske liste, Petrović je rekao da Aleksandar Jablanović manipuliše poslanicima i da se ponaša kao jedini predstavnik srpske zajednice. Lider SLS-a dodaje i da Jablanović nije dobro ispregovarao učešće Srba u vladi. 
 
„Dogovor je bio da ja budem potpredsednik parlamenta. Takođe, imao sam garanciju da ćemo imati četiri pozicije u vladi, ali kada je gospodin Jablanović uzeo da pregovara to se svelo na dve. Tako da je to nešto što je potpuno jasno i štetno. Iako sam stava da nije bitan broj ministara, nego kvalitet i personalna rešenja, ova rešenja koja sam mogao da vidim, izgledaju mi još gore,“ rekao je Petrović.
 
Petrović nije želeo da komentariše o kojim kandidatima za ministre se radi, jer kako kaže konačna odluka još nije doneta.
 
Iako, kako kaže, ne želi da pravi ”veliku dramu”, Petrović je izjavio da je o ovom pitanju već razgovarao sa Markom Đurićem i tvrdi da je i Beograd razočaran ovakvim razvojem događaja.
 
Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović u izjavi za našu televiziju kaže da Petrović obmanuje javnost da su poslanici Srpske liste izmanipulisani i dodaje da mu niko nije obećao mesto podpredsednika skupštine.
 
„Imali ste dezinformaciju od gospodina Petrovića o tome da su poslanici Srpske liste izmanipulisani na današnjoj sednici skupštine KiM od strane mene kao predsednika te liste. Gospodinu Petroviću niko nije obećao da će biti potpredsednik skupštine, kao što ni ovim ljudima kada su se kandidovali niko nije obećao da će biti poslanici. Kao što su postali poslanici voljom većine, i voljom većine se na današnjoj sednici poslaničkog kluba Srpske liste odlučilo ko će da bude potpredsednik skupštine u ime Srba,“ rekao je Jablanović.
 
Nova potpredsednica Skupštine Kosova, Jasmina Živković, izjavila je za RTK2 da je ona sada kadar Srpske liste i da će u skladu sa tim nastupati u skupštini.
 
”Svaka pozicija u skupštini i u institucijama je bitna za srpsku zajednicu, tako da će Srpska lista i predstavnici Srba na Kosovu koristiti svaku poziciju i svaku instituciju zarad boljeg rada i u interesu srpske zajednice,” rekla je ona

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.