Petković: Vozač saniteta večeras pušten na slobodu

FOTO: Kosovska policija

Vozač saniteta koji je danas zaustavljen u mestu Rudare u opštini Zvečan i, prema današnjim navodima direktora Kancelarije za KiM odvežen ka južnom delu Mitrovice zajedno sa vozilom i lekovima, večeras je navodno nakon sedam sati pušten, potvrdio je takođe Petar Petković.

„Posle više od sedam sati maltretiranja i iživljavanja od strane Aljbina Kurtija, Kosovske policije i specijalnih jedinica, vozač saniteta Dejan Spahić malopre je pušten na slobodu! Upravo sam se čuo sa njim i uprkos svemu kroz šta je prošao, dobro se drži“, saopštio je Petković na Tviteru.

Dodao je da je vozaču advokata obezbedio Beograd, te da je podrška srpskog predsednika „urodila plodom da on bude pušten kući“.

Petković, kao i direktor Zdravstvenog centra Zlatan Elek, a večeras i srpski predsednik Aleksandar Vučić, u odvojenim izjavama, naveli su da je vozač bio „otet od strane policije“.

I dok Petković tvrdi da se radi o ROSU jedinicama, Vučić je večeras rekao da je u pitanju obaveštajna jedinica, koja je direktno pod kontrolom kosovske vlade.

Kosovska policija je tek nakon više sati od kada je vest o hapšenju objavljena, kao i samog Petkovićevog obraćanja, saopštila samo to da je vozilo hitne pomoći „zaustavljeno“ i da su u njemu pronađeni lekovi za koje vozač nije imao „odgovarajuću dokumentaciju“.

Policija, međutim, nije dala nijednu informaciju šta je sa vozilom, lekovima i vozačem.

Sa druge strane, srpski predsednik Aleksandar Vučić je gostujući u Dnevniku na RTS, poručio da će vozača sanitetskog vozila Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici D.S. kosovske vlasti teretiti za učešće u demonstracijama u blizini barikada.

KoSSev portal uprkos više pokušaja, nije uspeo danas da dobije više informacija o ovom slučaju. I dok su nam u direkciji Sever kazali da oni nemaju nikakve veze sa zaustavljanjem saniteta, iz Prištine nam se niko nije javljao niti odgovarao na naše upite.

Povezane vesti:

Policija potvrdila zaustavljanje saniteta i lekove bez dokumentacije, ne i šta je sa vozačem i lekovima

Vozača i sanitet specijalna policija odvezla ka jugu; Petković: „Otet“; Elek: Još uvek ne znamo šta je sa njim; KP još uvek bez odgovoraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.