Vozača i sanitet specijalna policija odvezla ka jugu; Petković: „Otet“; Elek: Još uvek ne znamo šta je sa njim; KP još uvek bez odgovora

sanitet
FOTO: Ilustracija

Na magistralnom putu Raška-Priština u selu Rudare danas oko 14 časova zaustavljeno je vozilo zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, a vozač, od strane policije odveden u pravcu Južne Mitrovice, KoSSev saznaje iz više nezvaničih izvora, uključujući i iz policije u regionu Sever, koja se ogradila da njihova direkcija ni na koji način nije bila uključena. Ovu vest, međutim, nismo uspeli da potvrdimo u glavnoj direkciji u Prištini, ali nam je direktor Zdravstvenog centra Zlatan Elek potvrdio da su i vozilo i vozač D.S. „oteti, odveženi u nepoznatom pravcu“, a da su se u vozilu nalazili lekovi i sanitetski materijal. Iste navode prethodno je izneo Petar Petković u vanrednom obraćanju.

„Vozilo je iz Leška prevozilo lekove i infuziona sredstva u Mitrovicu, to je naša standardna procedura, sve je bilo regularno. Tačno je, onako kako ste čuli direktora (Kancelarije za KiM, prim.red.), tako se i desilo“, kazao je u kraćoj telefonskoj izjavi Elek našem portalu.

Prethodno je direktor kancelarije za KiM Petar Petković, održao hitnu konferenciju za medije iznoseći detalje slučaja, uz pokazivanje slike vozača i saopštivši njegovo puno ime i prezime.

U pitanju je dugogodišnji vozač sanitetskog vozila Zdravstvenog centra D.S.

Koha piše, pozivajući se na svoja saznanja da je vozač priveden pod sumnjom da je prevozio lekove bez dokumentacije koju zahtevaju kosovske vlasti, a zaustavila ga je jedinica za brze intervencije.

KoSSev portal već nekoliko sati pokušava da iz direkcije u Prištini dobije zvaničnu informaciju šta se tačno dogodilo, odnosno, da li je uhapšen i zašto, u čemu do objavlivanja vesti nismo uspeli.

Prema Petkovićevim rečima, vozilo kosovskih specijalnih jedinica je oko 14 časova kod Grabovca preprečilo put sanitetskom vozilu, te da su četiri policajaca „ROSU, do zuba naoružanih i u crnim uniformama kidnapovali vozača“.

„Jedan pripadnik ROSU policije seo je za volan sanitetskog vozila i svi su otišli u nepoznatom pravcu, ka jugu“, kazao je.

Petković kao razlog zaustavljanja saniteta navodi to što je „D. S. prevozio infuzioni materijal, odnosno rastvor i lekove iz Doma zdravlja u Leposaviću ka Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici“.

Petković je optužio Aljbina Kurtija da samo dan nakon smirivanja tenzija „kreće sa najnovijim i najgorim provokacijama“.

„U pitanju je vozač srpskog saniteta i zbog toga će biti podneta krivična prijava protiv Aljbina Kurtija koji je, evo i danas nastavio da teroriše srpski narod na severu Kosova i Metohije“, poručio je Petković.

I dok izostaju informacije iz Prištine, pogledajte šta je kazao direktor kancelarije za KiM u vanrednom obraćanju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.