Petković: Ulaskom u kompleks ‘Rajska banja’ Priština potvrdila nameru okupacije Severa

FOTO: KoSSev

Priština je i na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosova i Metohije, oglasio se v.d. direktora Kancelarije za KiM, Petar Petković, nakon što su kosovski službenici danas ušli u kompleks „Rajska banja“.

Uz asistenciju Kosovske policije regiona Sever, službenici kosovske Agencije za privatizaciju ušli su danas u kompleks „Rajska banja“ u selu Banjska i uzeli ga pod kontrolu.

Oni su, prema još uvek nezvaničnim informacijama, na ovom kompleksu promenili bravu i vršili popis.

Kako KoSSev nezvanično saznaje, Agencija za privatizaciju sprovela je ovu akciju u prisustvu osoblja hotela, a koji su poslednjih dana boravili u ovom objektu, ali nisu pružali usluge.

Podsetivši na to da se danas proslavlja Sveti Nikola, Petković tvrdi da je Kosovska policija pod „pretnjom sile isterala radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana“.

Ovom demonstracijom sile napadnuta su kolektivna prava srpskog naroda, ali i neprikosnovno pravo na nepovredivost imovine, tvrdi Petković, navodeći kao primer da se to dešava SPC i pojedincima na Severu.

Priština je na ovaj način, tvrdi u saopštenju Petar Petković, potvrdila svoju nameru „sveobuhvatne okupacije severa i Kosova i Metohije“:

„I poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks ‘Rajska banja’ jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova i Metohije“.

Optužio je Prištinu da se ovakvim akcijama Srbima šalje poruka da oni „nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost“.

„Granice bezobrazluka i bahatosti Kurtija i njegovih siledžija očito ne postoje, i jasno je da je današnja akcija Prištine u selu Banjska deo plana etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije“.

Petković je ujedno poručio da će o ovom slučaju obavestiti međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine.

Inače, od 24. septembra kada je u ovom selu došlo do oružanog sukoba Srba i Kosovske policije – kompleks „Rajska Banja“ nije u funkciji.

U nekoliko navrata, nakon pomenutog sukoba, u njemu je policija vršila pretrese.

Inače, radi se o objektu novijeg datuma, jednom od omiljenih odmarališta i lečilišta na Severu, koji je izgrađen fondovima Republike Srbije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.