Petković danas u K. Mitrovici, u podne sastanak sa Srpskom listom u Gračanici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković drugi dan posete KiM, započinje u 10 časova obilaskom Univerzitetskog centra u Kosovskoj Mitrovici.

On će se potom u podne sastati sa čelnicima Srpske liste i političkim predstavnicima Srba u zgradi Opštine Gračanica.

Petković će zatim u 13.15 posetiti selo Slivovo – Grad Priština, u kome, kako navode iz Kancelarije, danas ima 11 srpskih kuća i 38 stanovnika.

Petković će posetiti porodicu Srboljuba Perića i uručiti mu motokultivator sa priključcima, koji je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, preko Programa za poljoprivredu i ekonomski razvoj.

U 14.30 sati, u selu Novi Badovac u gračaničkoj opštini, Petković će obići tročlanu, socijalno ugroženu porodicu Maksimović, a za koju je Kancelarija za KiM izdvojila materijalna sredstva za završetak radova na započetoj kući.

Kancelarija je najavila da će sve aktivnosti biti sprovedene uz poštovanje epidemioloških mera.

O tome kako je protekao prvi dan posete direktora Kancelarije za KiM, pročitajte u posebnoj vesti: Petković iz Prilužja: Samo ujedinjeni možemo da opstanemoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.