Petković čestitao Dan rudara: “Trepča” je danas žila kucavica ekonomskog razvoja severa KiM

Trepča Leposavić
Trepča Leposavić/Foto: KoSSev

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, čestitao je danas svima zaposlenima u RHMK “Trepča” kao i radnicima svih ostalih rudnika u Srbiji Dan rudara Srbije.

“Dan rudara je uvek prilika da se podsetimo da je rudarsko zanimanje jedno od najtežih i najrizičnijih, ali i da ono u isto vreme predstavlja častan poziv koji zavređuje najdublje poštovanje društva i zajednice. Taj težak posao kojim se bavite bio je i ostao temeljni oslonac ekonomskog, energetskog i ukupnog razvoja i modernog napretka Kosova i Metohije i cele naše zemlje, zbog čega nas rezultati koje postižete iz godine u godinu, i pored svih prepreka, posebno raduju i ohrabruju” stoji u Petkovićevoj čestitki.

Petković je naveo da je „Trepča“ danas žila kucavica ekonomskog razvoja severa Kosova, ali i strateški resurs, koji decenijama daje značajan doprinos privrednom razvoju.

“Siguran sam da ćete, u saradnji sa drugim privrednim subjektima, spremno dočekati i savladati sve buduće izazove i kao i do sada dati snažan značaj sveopštem razvoju, naročito u oblasti energetskog, ekonomskog i privrednog sektora u celini. To će ujedno biti i ohrabrenje i podsterk za opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, za otvaranje novih radnih mesta, za bolji socijalni položaj zaposlenih i za sveopšti boljitak. Sa željom da se, kao i do sada, zajedno borimo za budućnost, mir i stabilnost, svim rudarima čestitam njihov Dan, uz iskrene želje za dobro zdravlje i ličnu sreću. Srećno!” dodao je Petković.

Radio Mitrovica Sever

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.