Pesnički susreti u naredna dva dana u Gračanici, Babinom Mostu i Osojanu

Foto: Dom kulture „Gračanica“

Pesnički susreti „Lazar Vučković“ biće svečano otvoreni sutra u Gračanici. Za naredni dan predviđeni su nastupi pesnika u Babinom Mostu i Osojanu.

Otvaranje svečanosti, kao i dodela nagrade za najbolju poeziju „Lazar Vučković“, biće održano u Domu kulture „Gračanica“ sa početkom u 19 časova, saopšteno je iz ovog Doma kulture.

Već sledećeg dana program će se nastaviti nastupima pesnika u dvorištima škola „Milan Rakić“ u Babinom Mostu u 10 časova i „Radoš Tošić“ u Osojanu sat vremena kasnije.

Otvaranje Susreta i dodela nagrade, koju organizuju Ustanova za novinsko izdavačku delatnost „Panorama „- Jedinstvo i Dom kulture „Gračanica“, biće prenošeni na Fejsbuk stranici Doma kulture uživo.

Program će se održati uz poštovanje epidemioloških mera protiv koronavirusa, poručuju iz ovog Doma kulture.

Pesnički susreti „Lazar Vučković“, održavaju se od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika, koji se 1966. godine, prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“, utopio u Ohridskom jezeru, zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem. Od 1970. godine se na ovim susretima dodeljuje istoimena nagrada za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.