Peć: Sedam radnika bolnice suspendovano u vezi sa slučajem bebe rođene bez znakova života

Bolnica Peć
FOTO: Preuzeto sa Koha.net

U opštoj bolnici u Peći suspendovano je sedam radnika u vezi sa slučajem bebe rođene bez znakova života. Iz tužilaštva su potvrdili da je pokrenuta istraga. Sopstvenu istragu sprovodi i bolnice u vezi sa, kako navode, načinom čuvanja tela preminule bebe. Za to vreme prištinski mediji pišu da je navodno telo stavljeno u mašinu za pranje veša.

Prošle nedelje je u Opštoj bolnici u Peći rođena beba bez znakova života.

Portparol Osnovnog tužilaštva u ovom gradu, Škodran Nikići (Shkodran Nikçi), izjavio je za prištinsku Kohu da su nadležni izašli na lice mesta i započeli uviđaj.

„Slučaj se dogodio prošle nedelje. Tužilac je izašao na lice mesta. U tužilaštvu smo u početnoj fazi istrage i ne možemo da podelimo više informacija zbog osetljivosti slučaja. Tužilac na slučaju se sastao sa roditeljima bebe i obavestio ih o celom slučaju“, izjavio je Nikići.

Portparol policije u ovom regionu, Fadilj Gaši, rekao je prošle nedelje za Kohu da se muškarac požalio policiji nakon što je njegova supruga rodila bebu bez znakova života, dok je bila u osmom mesecu trudnoće.

Gaši je rekao da su članovi porodice insistirali da se telo bebe preuzme radi sahrane, ali da im je medicinsko osoblje reklo da to ne mogu da učine do sledećeg dana, piše ovaj medij.

Prištinska Koha, kao i više drugih medija, izveštavaju večeras, pozivajući se na svoja saznanja da je nakon porođaja, beživotno telo bebe umotano u čaršav stavljeno u mašinu za pranje veša.

U međuvremenu je stigla potvrda da je sedam radnika suspendovano u vezi sa ovim slučajem.

Direktor bolnice u Peći, Muhamet Haljiti, rekao je da je suspendovan ceo lanac odgovornosti, ali i da u ovom lancu nema lekara.

Haljiti je dodao da su obaveštene sve institucije, uključujući Ministarstvo zdravlja i Univerzitetsku bolnicu i Kliničku službu Kosova.

U međuvremenu se saopštenjem oglasila i bolnica u Peći u kojem navodi da su ujedno pokrenuti disciplinski postupci u cilju rasvetljavanja celog slučaja.

Naznačili su da istražni i upravni organi bolnice sprovode detaljne istrage u vezi sa ovim slučajem.

U saopštenju se, kako prenosi Koha, navodi da se sprovode istražne radnje o načinu čuvanja tela preminule bebe, kao i o svemu što se dešavalo do predaje tela članovima porodice, ali ne i o samoj hirurškoj intervenciji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.