PDK osudio napad na kip narodnog heroja Šemija

Tekst je preveden sa albanskog. Izvinjavamo se zbog eventualnih grešaka u prevodu.

Mitrovički ogranak Demokratske partija Kosova (PDK), osudio je napad na kip narodnog heroja Ahmada Šemija koji se dogodio sinoć u Mitrovici, svrstavajući ovo delo kao delo protivno ljudskom pravu. Zamenik ministra trgovine, koji je ujedno i predsednik PDK u Mitrovici, Avni Kastrati, posle hitnog sastanka rukovodstva stranke, koji je održan u subotu u Mitrovici, izjavio je da smatra da je ovaj čin nehuman i antinacionalan, a koji je imao za cilj da baci senku na Ahmada Šemija.

˝Bacati blato na istoriju Kosova i na njegovu borbu za slobodu je ružan čin, antinacionalni i antiljudski,˝ rekao je Kastrati za Kosovapress. On je zatražio sprovođenje zakona i rasvetljavanje ovog slučaja, te da se počinioci ovog dela što pre privedu pravdi.

Ranija vest:

Nepoznate osobe bacile su blato na kip mučenika Ahmada Šemija, koji se nalazi u blizini škole "Cajupi" u Mitrovici. Neki od prolaznika su rekli da su kip u ovakvom stanju primetili juče oko 21 čas.
 
Brat ovog mučenika, Haji Ahmedi, rekao je za Kosovapress da je njemu i njegovoj porodici  veoma teško to što vidi svog brata, koji je dao život za ovu zemlju, prekrivenog blatom. On je rekao da se oseća skoro isto kao i onog dana kada je saznao da mu je brat poginuo u bici.
 
"Baciti blato na istoriju Kosova i borbu Kosova za slobodu je više nego sramota," rekao je Ahmad za Kosovapress.
 
Pripadnici Kosovske policije se nalaze na mestu događaja i sprovode istragu.
 
Šemi Ahmad je bio komandir 141. brigade "Meha Uka" u operativnoj zoni Bajgora tokom nedavnog rata na Kosovu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.