Hashim Thaçi: Beograd će priznati Kosovo

Izvor: Bošnjak-KS (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Hashim Thaçi je uvjeren da će na kraju procesa briselskih pregovora sa Beogradom doći do punog priznanja stvarnosti, uključujući nezavisno Kosovo.

"Na kraju cijelog procesa imaćemo puno priznanje stvarnosti, uključujući nezavisno Kosovo, kao suštinski deo balkanske arhitekture. Nemam nikakve sumnje da se krećemo u tom pravcu", rekao je još uvijek aktuelni premijer Kosova Hashim Thaçi u intervjuu za Danas, odgovarajući na pitanje koja su njegova očekivanja od naredne faze briselskih pregovora.

Thaçi je rekao da njegova partija, kao jasna pobjednica izbora očekuje da vodi Vladu u naredne četiri godine, ali da je pitanje mandatara sada pred Ustavnim sudom i da će on poštovati svaku odluku koju taj sud donese.

"Kakav god da bude format vlade, dijalog sa susjedima je suštinski uslov za evropsku integraciju. Kosovo je uspijelo da uspostavi jasnu granicu sa Srbijom i nema nikakve sumnje da je Srbija morala da prihvati ustavni i zakonski okvir Kosova kao jedinog zakonodavca na sjeveru Kosova. To je put u jednom smjeru koji će se nastaviti kao okosnica uspostavljanja normalnih odnosa na Balkanu", rekao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.