Patriotski blok: ZSO na nivou Ribolovačkog saveza. Spomenik kralju Milutinu u Gračanici čami u podrumu

Poziv predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića privrednicima da ulažu na područje Kosova i Metohije je "krajnji vid političkog licemerstva", imajući u vidu dosadašnji "učinak" ove Vlade na odvajanju Kosova i Metohije od Srbije, navodi se u saopštenju Patriotskog bloka Kosova i Metohije, dostavljenom KoSSevu.

"Sama izjava ima za cilj da Aleksandar Vučić građanima Srbije pošalje poruku da on nije prodao južnu srpsku pokrajinu, bez obzira što je potpisao Briselski sporazum i zbog koga u javnosti Srbije sve više sazreva uverenje da je upravo sadašnji predsednik Vlade glavni krivac za stvaranje još jedne albanske države na Balkanu. Poziv je licemeran, jer predsednik Vlade ne kontroliše privredne i ekonomske tokove u južnoj srpskoj pokrajini, a sam se postarao da se između centralne Srbije i Kosova i Metohije uspostavi klasična carina, čime je Srbija i ekonomski omeđena od Kosova i Metohije," ističe se u saopštenju.

Dve fabrike košulja u Zvečanu i Zubinom Potoku su posle samo tri meseca od početka rada zatvorene, ističu iz Patriotskog bloka i dodaju da je bivši direktor kancelarije za KiM, Aleksandar Vulin, "gromoglasno" to predstavljao kao velik uspeh naprednjačke vlade, a da su obe fabrike zatvorene zbog visokih carinskih dažbina koje vladaju između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Još jedan primer je i porodilište u Pasjanu kod Gnjilana, koje je pre par meseci premijer "hvalisavo otvorio", ali do danas nijedna žena u njemu nije donela dete na svet.

"Porodilište ne radi, jer po rečima direktora Zdravstvenog centra Gnjilane, dr Zorana Šarca, inače člana glavnog odbora SNS-a, porodilište ne funkcioniše, jer nema vode. Premijer je, takođe, otkrio spomenik kralju Milutinu koji je samo 24 časa bio na svetlosti dana, a sada ponovo čami u podrumu opštinske zgrade u Gračanici. Sve ovo govori da politika ove vlade prema Kosovu i Metohiji nije iskrena. Priče o Zajednici srpskih opština biće još jedna šarena laža aktuelnog režima, jer separatisti u Prištini nikada neće promeniti ustav da bi Zajednica srpskih opština dobila treći stepen vlasti. Doduše, ona se može formirati, ali sa stepenom ovlašćenja na nivou ribolovačkog saveza, jer je Priština samo toliko spremna da ponudi srpskoj strani," zaključuje se u saopštenju Patriotskog bloka Kosova i Metohije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.