Patriotski blok s Kosova kritikuje Vučića: Za Gazivode posebno zainteresovana Nemačka

"Princip – teritoriju za Evropsku Uniju – vlast u potpunosti ostvaruje. Briselskim sporazumom, premijer Srbije Aleksandar Vučić je Kosovo još pre dve godine otpisao, a novim Ustavom će to da verifikuje. Time će njegov put ka Evropskoj Uniji biti širom otvoren. Predsednik Vlade Srbije ne zna da bez vode sa akumulacije jezera Gazivode ne mogu da rade termoelektrane u Obiliću, niti mogu nove da se grade, za šta je posebno zainteresovana Savezna Republika Nemačka. To i objašnjava stalno prisustvo nemačkog KFOR-a na teritoriji opštine Zubin Potok, čija je svrha da za potrebe Prištine stavi kontrolu nad ovom akumulacijom. Predsednik sigurno i ne zna da bez vode sa jezera Gazivode, Priština bi bila žedna, jer su vode gračaničkog jezera nedovoljne za snabdevanje glavnog grada Kosova i Metohije," poruka je Patriotskog bloka sa KiM-a.

Reagujući na jučerašnje obraćanje srpskog premijera novinarima, Pokrajinski odbor DSS, Srpske dveri, Društvo-srpsko-slovenske solidarnosti "Gregorije Stepanovič Ščerbin" u Kosovskoj Mitrovici, Pokret građana Kosova i Metohije "Stara Srbija" iz Gračanice, naglasili su u saopštenju za štampu da je hidrosistem Gazivode izgrađen isključivo sredstvima Vlade Srbije od više stotina miliona evra i svi uzeti krediti su vraćeni Londonskom i Pariskom klubu, a da je Premijerov nastup "šarlatanska predstava".

"Predstava predsednika Vlade Srbije o odbrani jezera Gazivode je neozbiljna, deluje šarlatanski jer Aleksandar Vučić nikako da nauči da se jezero Gazivode nalazi isključivo na teritoriji opštine Zubin Potok, a ne na teritoriji opštine Srbica što je dokaz njegove svađe sa elementarnom geografijom," navodi se u saopštenju Patriotskog bloka. 

U saopštenju se komentariše i formiranje Zajednice srpskih opština:

"Kada je u pitanju Zajednica srpskih opština, na čemu predsednik Vlade insistira, pre će on da odleti na Mars, nego što će dobiti Zajednicu sa stepenom vlasti koju on priželjkuje. Može dobiti, ali samo takvu čija će ovlašćenja biti u rangu ribolovačkog saveza."
 
"Još da sredi Sašu Jankovića," dodaju ove patriote, "koji mu napada brata Andreja, onda više stvarno nikakvih prepreka neće biti na evro-unijatskoj trasi."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.