Parlić: Tri nagrade za učenike iz KM na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije

FOTO: Radio Mitrovica sever

U periodu od 7. do 13. maja u Nišu je održan veliki Festival zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, na kome je učestvovala i mitrovička Srednja muzička škola „Miodrag Vasiljević“ iz Kosovske Mitrovice.

Festival su organizovali Muzička škola iz Niša i grad Niš, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica, direktor Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ David Parlić.

„Pored brojnih muzičkih i baletskih škola u jednom takmičarskom danu, takmičili smo se u konkurenciji Niške, Užičke, Kraljevačke, Kragujevačke, Novosadske i više Beogradskih muzičkih škola. Naši učenici su ostvarili zapažene rezultate na ovom takmičenju. Učenica šeste godine niže muzičke škole na klaviru u klasi profesorice Andrijane Šljivić osvojila je drugu nagradu, Bojan Radovanović učenik pete godine na harmonici u klasi Marka Radovanovića, treću nagradu i Dušan Radović učenik pete godine na gitari u klasi Petra Rakića treću nagradu. To je ekipa solista koji su predstavljali Muzičku školu iz Kosovske Mitrovice i postigli na ovom takmičenju odlične rezultate“, rekao je Parlić za Radio Mitrovica sever.

Ako se uzme u obzir da je konkurencija bila jaka i da je na festivalu učestvovalo preko 60 muzičkih škola Srbije, ovo je veliki uspeh za Muzičku školu “Miodrag Vasiljević“, dodao je Parlić i iskoristio priliku da pohvali mladog učenika Vukašina Radovanovića koji je na već sada drugom takmičenju u Nišu, “Naisus gitar festivalu“ zauzeo visoko prvo mesto sa osvojenih 98 poena od maksimalnih 100.

Uputio je pohvale za njegov trud, podršku njegove porodice i rad nastavnika gitare Vladimira Karadžića koji ga je spremao za pomenuti festival.

Parlić je rekao da škola ima odlične učenike, talente i perspektivne muzičare, pa je iskoristio priliku da najavi i upis nove generacije, s obzirom na to da je uskoro kraj školske godine.

Upis u nižu muzičku školu se, kaže, vrši u periodu od 20. do 24. juna, kada se učenici opraštaju od tekuće nastavne godine, tako da učenici drugog i trećeg razreda osnovnih škola, koji žele da upišu školu , gitare, klavira, violine ili harmonike mogu da se blagovremeno raspitaju, upišu i nastave u novoj školskoj godini da pohađaju Muzičku školu „Miodrag Vasiljević“. Ukoliko neko želi da upiše solo pevanje starosna granica je oko 15 godina života, a uslovi upisa su isti za sve, pozvao je sve zainteresovane i rekao da su svi dobrodošli.

Direktor muzičke škole se na kraju zahvalio učenicima na trudu koji su uložili u pripremi kao i njihovim roditeljima na poverenju a posebno privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica koji je svesrdno podržao ovu manifestaciju i gostovanje naše dece u Nišu.

Radio Mitrovica severPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.