Paljenje automobila repera Bute motiv jučerašnjeg ubistva u Uroševcu (tužilaštvo)

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu
FOTO: Osnovno tužilaštvo u Uroševcu

Izvor: Kallxo (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

U spisima tužilaštva se navodi da se sumnja da je motiv ovog ubistva vezan za paljenje automobila brata osumnjičenog – rep pevača Bute i da je osumnjičeni tvrdio da je automobil zapalio oštećeni G.H.

„Posle ranijeg spora u vezi sa automobilom njegovog brata za šta je optuženi navodno okrivio sada pokojnog da ga je zapalio, prilikom susreta sa sada pokojnikom, pucao je u njegovom pravcu iz vatrenog oružja sedam puta, u kom slučaju je od posledica zadobijenih rana, on preminuo“, kaže se u dosijeu tužilaštva u Uroševcu.

U spisu se navodi da je osumnjičeni izvršio ubistvo sa predumišljajem. Tužilaštvo je dostavilo i slike sa sigurnosnih kamera na tom prostoru. Prema iskazu svedoka na licu mesta, koji je opisan u spisima tužilaštva, osumnjičeni K. J. se sumnjiči da je, dok je oštećeni šetao sa nekim svojim prijateljima, išao iza u automobilu tipa „AUDI A7“ i zaustavio se ispred pijace „E…M….“ i ispalio hice na žrtvu.

U spisu se navodi da su oštećenog prijatelji odvezli taksijem u Urgentni centar, ali tamo su lekari konstatovali njegovu smrt.

Na osnovu dokaza koje je tužilaštvo pribavilo na licu mesta, Tužilaštvo je od suda zatražilo određivanje pritvora osumnjičenom K.J. koji se sumnjiči da je izvršio ubistvo.

O samom ubistvu podsetite se u: Pucnjava u Uroševcu, jedna osoba ubijena; Osumnjičeni pronađen sa pištoljem u ruci, policajac ga ranio

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.