Pacoli traži da Haradinaj razreši ministra poljoprivrede Nenada Rikala

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, sinoćno izdanje)Sekretar AKR-a, Rahim Pacoli, zatražio je od premijera Ramuša Haradinaja da razreši ministra poljoprivrede, Nenada Rikala. Naglasio je da je Nenad Rikalo počinio ratne zločine na Kosovu i da bi zato trebalo da mu se sudi i da bude kažnjen.

Cela Pacolijeva objava na Fejsbuku:

Razrešiti ministra poljoprivrede Nenada Rikala. Izjave svedoka o maltretiranju stanovnika u naselju Dardanija od strane ministra poljoprivrede Nenada Rikala – Tužilaštvo bi trebalo odmah da pokrene.

KoSSev: Više medija na albanskom jeziku ovih dana je objavljivalo slične naslove, optužujući ovog ministra za navodna zlostavljanja albanskih civila, a Fejsbukom je kružila i objava sa pozivom navodnim "žrtvama" da se jave.

Beogradski mediji u međuvremenu su preneli i da je prištinska televizija "Kohavision" izvestila o navodnim svedočenjima građana iz naselja "Dardanija" u Prištini da ih je aktuelni srpski ministar poljoprivrede tokom rata navodno "mučio, zlostavljao" i da se on navodno "uvek pojavljivao u vojnoj uniformi i naoružan". 

Nenad Rikalo se još uvek nije zvanično oglasio povodom ovih natpisa.

Iako je prošlo 20 godina, onome ko je počinio ratne zločine trebalo bi da se sudi i da bude kažnjen. Pozivam premijera Ramuša Haradinaja da smeni Rikala i imenuje novog ministra.

Tužilaštvo i pravosudni organi trebalo bi da istraže ovaj slučaj nepristrasno, bez političkih uticaja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.