Pacoli: Radimo na ZSO, ali nisam siguran da će biti do 20. aprila

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli rekao je za „Blic“ da kosovska vlada radi na formiranju Zajednice srpskih opština. Međutim, kako kaže, ne može da predvidi da li će ZSO biti formirana za tri nedelje, to jest – do 20. aprila, kada Prištini ističe rok da to učini, a koji su postavili predstavnici Srpske liste. 

"Još pre nego što se desio nesrećni slučaj sa Markom Đurićem naša vlada je počela aktivnosti oko svih briselskih dogovora, i između ostalog i o ZSO. Prošlog ponedeljka ujutru održan je sastanak zemalja EU (Nemačke, Velike Britanije, Italije i Francuske), ambasadora SAD i predstavnice EU. Postoji i tehnička grupa koja je bila dva puta u Briselu, a koja radi na implementaciji svih briselskih dogovora," rekao je Pacoli.

List Zeri je u međuvremenu, izveštavajući o prošlonedeljnom sastanku kosovskih najviših zvaničnika za, kako su saopštili – formiranje radne grupe koja će raditi sa Upravljačkim timom na izradi Statuta ZSO, naveo da je "poznato" da izrada "nacrt Asocijacije još nije započeta".

Prema njegovim rečima, srpski politički faktor bi trebalo da sarađuje sa kosovskom vladom.

"Vlada je spremna brzim hodom da radi na implementaciji svih dogovora i ZSO. Da li će to biti za tri nedelje ne može niko da predvidi. Uzimaće se u obzir vreme potrebno da se to uradi," naveo je Pacoli za „Blic“.

Danas/Blic

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.