Pacoli pozvao Vladu: Od 1. novembra Srbi da koriste probne tablice na teritoriji Kosova

Izvor: Lajmi.net (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Lider kosovske delegacije za razgovore između Kosova i Srbije u oblasti osiguranja, Rahim Pacoli, kaže da je pozvao Evropsku uniju da preduzme mere protiv srpske strane zbog neispunjavanja sporazuma, kao i zbog opstrukcije slobode kretanja.

On je na svojoj Fejsbuk stranici rekao da će Vlada Kosova od 1. novembra početi primenu sporazuma, jer srpska strana taj sporazum već primenjuje, javlja Lajmi.net.

On kaže da pritužbe građana svakim danom sve više i više rastu u vezi sa problemima sa kojima se suočavaju.

Pročitajte celu objavu:

Prošlo je nekoliko meseci od potpisivanja sporazuma o međusobnom priznavanju graničnih polisa osiguranja između Kosova i Srbije, i skoro dva meseca nakon mog zahteva da se zamrzne sporazum, ili da se realizuje na isti način kako to radi srpska strana.

Takođe, pozvao sam EU da preduzme mere protiv srpske strane zbog neispunjavanja sporazuma, kao i zbog blokiranja slobode kretanja.

Ako se ovaj poziv ne uzme u obzir, zahtevaću od kosovske Vlade da od 1. novembra 2015. godine počne primenu sporazuma, jer srpska strana to već čini, tako što će građani Srbije biti u obavezi da imaju probne tablice, kao i da plaćaju dodatne naknade kada uđu na teritoriju Kosova.

Žalbe naših građana svakim danom sve više i više rastu u vezi sa problemima sa kojima se suočavaju, a mi moramo da radimo na rešavanju tih problema.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.