Pacoli: Optužbe maldivskog poslanika plaćenog od Beograda graktanje vrane

Pacoli

Istragu protiv bivšeg maldivskog ministra spoljnih poslova koji je priznao Kosovo zatražio je maldivski poslanik plaćen iz Beograda, ali njegov zahtev ostao je samo „graktanje jedne vrane“, ocenio je kosovski ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli.

Maldivski mediji su krajem novembra javili da je poslanik u parlamentu Maldiva, Mohamed Našid Abdula (Mohamed Nasheed Abdulla), podneo zahtev da se ponovo istraže navodi da je u priznanje Kosova od strane Maldiva bila uključena korupcija.

Naime, protiv tadašnjeg ministra spoljnih poslova, Ahmeta Šahida, maldivska policija je već pokretala istragu još marta 2009. kada se on teretio da je za priznanje Kosova primio 2 miliona dolara od tadašnjeg lidera AKR, a sada kosovskog ministra spoljnih poslova u ostavci, Bedžeta Pacolija.

Ova vest dospela je tada i u kosovske medije, a o ovima navodima se oglasio danas upravo Pacoli koji navodi da je Šahid njegov prijatelj.

„Glasine započete od jednog poslanika na Maldivima plaćenog od Beograda nemaju ničiju podršku u parlamentu Maldiva i završile su kao graktanja jedne vrane. Mi Kosovari smo doživotno zahvalni prijateljima Kosova“, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

On još navodi da je Šahid trenutno specijalni izvestilac UN-a za ljudska prava u Iranu i „veliki prijatelj Kosova, na svom putu prema civilizovanom svetu“.

Povezani članci:

Wikileaks: Priznanje Maldiva obezbedile SAD, za povlačenje lobirao Srđa Popović još 2009.

Zeri: Bivšeg ministra spoljnih poslova Maldiva optužuju da je dobio 2 miliona dolara za priznanje Kosova

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.