Pšenica Slavoljuba Kostića meta vandala

Foto: Gračanica online, V.Ćup

Nema mira za porodicu Slavoljuba Kostića iz Preoca. Posle krađe traktora i paljevine garaže pre nekoliko godina, ove nedelje je nepoznati počinilac divljao automobilom po iznikloj pšenici na Kostićevoj njivi pored naselja Marigona. Po Kostićevim rečima, šteta je velika, a policija je izvršila uviđaj i obećala da će počinilac ubrzo biti pronađen.

Na njivi Slavoljuba Kostića iz Preoca, nepoznati vozač je “trenirao” izdržljivost svog automobila. Brojni tragovi guma po tek iznikloj pšenici pokazuju da je neko namerno uništavao hlebno žito koje Kostići godinama proizvode.

“Ne želim da prodam svoje imanje, redovno radim i na ovoj njivi je zasejana pšenica i vidite šta su uradili. Ne znam koji je razlog stvarno jer ni sa kim nemam ništa loše”, uzdišući priča Slobodan, koji u Preocu živi sa suprugom, sinom, snahom i dvoje unučadi.

“Ovako nešto se prvi put dešava, ali sam imao drugih problema, 2002. godine su mi ukradene dve krave, posle sedam dana mi je ukraden traktor IMT 539, a nakon mesec dana mi je zapaljena garaža, kada mi je izgoreo stari traktor, kukuruz i pšenica”, podseća Kostić na svoje probleme i dodaje da počinioci krađe i paljevine nikada nisu pronađeni, iako je uredno obaveštavao policiju.

Policiju je obavestio i ovaj put, čim je primetio “oranje” svoje zasejane njive.

„Ovo sada je čisto iživljavanje nad nama, da ne možemo da živimo slobodno i da radimo. Ulažem u poljoprivredu, radim redovno, ali evo neko ne dozvoljava da mi to radimo. Prijavio sam odmah policiji, nešto posle devet sati, odmah su došli i rekli mi da su to neki monstrumi koji gaze hleb. Policajci su obećali da će da tragaju i da će da dođu u Marigonu da provere na nadzornim kamerama”, završava svoju priču Slobodan Kostić, nadajući se da će ovaj put huligani biti otkriveni i da će moći na miru da nastavi da živi sa svojom porodicom i da obrađuje svoje imanje.

Kostić ponavlja da ne želi da proda svoju očevinu.

Gračanica Online

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.