Otvoreni bazeni „Rajske banje“ od danas ponovo rade

Banjska
FOTO: KoSSev

Otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra „Rajska banja“ u Banjskoj od danas ponovo rade.

Otvoreni bazeni su na raspolaganju posetiocima od 10h do 18h svakog dana, kaže za Radio Kontakt Plus direktor zdravstveno-turističkog centra „Rajska banja“, Danilo Delibašić.

„Bazeni su namenjeni svima, svi su dobrodošli. Drago nam je da je epidemiološka situacija poboljšana i da imamo priliku posetiocima da pružimo užitak u našem kompleksu“, dodaje Delibašić.

Iznajmljivanje ležaljki je 100 dinara, cena karte za odrasle je 200, a za decu od šest do 12 godina iznosi 100 dinara. Deca do šest godina ne plaćaju kartu.

Delibašić tvrdi da je sve spremno za početak letnje sezone na otvorenim bazenima tog turističkog kompleksa.

„Imamo zdravstveno osoblje, spasioce i DIF-ovce koji se brinu o zdravlju i bezbednosti kupača. Doktor i medicinska sestra na svakih sat vremena izlaze na bazen i obilaze sve. Imamo sve što je potrebno za rad otvorenih bazena“, kaže Delibašić.

Otvoreni bazeni “Rajske Banje” radiće uz ograničen broj posetilaca i poštovanje epidemioloških mera, ističe Delibašić.

„Pravimo distancu, ograničen je broj ljudi, sve po protokolu…“

On ukazuje na to da kompleks „Rajska Banja“ ima i bazene sa termalnom vodom koja je lekovita i pomaže u lečenju reume, bolesti kože i kostiju.

Takođe, zainteresovanima su na raspolaganju sauna, spa centar i parno kupatilo.

„Cena tih usluga je 700 dinara tokom celog dana. Tu je zdravstveno osoblje koje brine o ljudima pre i posle ulaska u te prostorije. Za naše penzionere imamo specijalne kade, a cena te usluge je 200 dinara, naravno uz konsultaciju sa lekarom“, poručuje Delibašić.

U neposrednoj blizini Zdravstveno-turističkog centra „Rajska banja“ nalazi se manastir Banjska iz XIV veka, zadužbina kralja Milutina.

Radio Kontakt Plus

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.