Otvoren sajt za pomoć preduzetnicima koji žele da se bave uslužnim delatnostima na Kosovu

Foto: Fejsbuk

Kosovsko Ministarstvo trgovine i industrije pokrenulo je danas veb platformu namenjenu lokalnoj i međunarodnoj poslovnoj zajednici. Platforma olakšava svim zainteresovanim stranama da pristupe pravnom okviru koji uređuje uslužne delatnosti na Kosovu.

Sajt “Contact Point on Services” pruža relevantne informacije na albanskom, srpskom i engleskom, o tome kako otpočeti uslužnu delatnost na Kosovu, odnosno registrovati biznis, institucije koje u tome mogu pomoći i listu relevantnih publikacija u vezi sa temom, saopšteno je iz Ambasade Nemačke u Prištini.

Deo sajta posvećen je i akreditovanim uslužnim delatnostima i pored liste prepoznatih zanimanja, pruža i informacije o tome kako osigurati licencu za zanimanja poput: lekar, farmaceut, stomatolog, fizioterapeut, veterinar, edukator, psiholog, pedagog i mnoga druga.

Platforma je pokrenuta uz pomoć Ambasade Nemačke na Kosovu, Kancelarije EU na Kosovu i nemačke agencije za razvoj – GIZ.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.