Otvoren konkurs za „Najlepše dvorište Opštine Gračanica“

Konkurs za najlepše dvorište Gračanica
FOTO: TO Gračanica

Turistička organizacija Gračanica u saradnji sa JKP „Ekologija“ raspisala je konkurs za takmičenje „Najlepše dvorište opštine Gračanice“. Konkurs je otvoren do 20. jula ove godine.

Da bi učestvovali, svi zainteresovani u obavezi su da dostave fotografije svojih dvorišta ili balkona, kao i adresu, ime, prezime mesto i kontakt telefon na mejl adresu [email protected].

Organizatori najavljuju da će potom da kontaktiraju sve prijavljene i ujedno ih obaveste o dolasku i fotografisanju dvorišta.

Sa druge strane, javno komunalno preduzeće „Ekologija“ pružiće svim učesnicima besplatne usluge čišćenja javnih površina ispred dvorišta.

Odluku o pobedniku doneće zajednička komisija TOG-a Gračanica i JKP „Ekologija“, u saradnji sa inženjerom hortikulture/poljoprivrede.

Vlasnici najlepšeg dvorišta ili balkona, po proceni komisije, biće nagrađeni u vidu opreme za hortikulturu ili sadnica za potrebe održavanja i ulepšavanje dvorišta 21. septembra, u okviru manifestacije Dani opštine Gračanice i svetske akcije „Očistimo svet“.

Organizatori navode da je cilj ovih aktivnosti podizanje svesti lokalnog stanovništva o značaju održavanja životne sredine, kao i razvijanje odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji, za izbor najlepših prostora, unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

Konkurs za najlepše dvorište Gračanica
FOTO: TO Gračanica


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.