Još malo dana je ostalo za dodelu granta ženama u energetici

Milenijumska fondacija Kosova(MFK) pokrenula je program Preduzetnice u energetici, koji je namenjen preduzetnicima sa najmanje 5 zaposlenih, a koje su zainteresovane da usavrše svoje poslovanje oslanjanjem na energetsku efikasnost.

Cilj programa je da osnaži preduzetnice i omogući im da ostvare pun potencijal ulaganjem u modernu opremu koja omogućava veću energetsku efikasnost.

Program Preduzetnice u energetici (WEE) ima tri komponente: pametnu, napredni i jednostavnu, a svaka je dizajnirana za različite vidove poslovanja.

Poziv za pametnu komponentu je otvoren i trajaće do 27. oktobra 2020. godine.

Kroz ovu komponentu preduzetnicama se nudi obuka i poslovno mentorstvo od strane kosovskih i američkih stručnjaka, podrška za optimizaciju opreme i investicioni plan sa marama za energetsku efikasnost, kao i obuka za prijavljivanje za donacije u iznosu od 10.000 i 135.000 evra za one biznise koji ispunjavaju uslove.

Za više informacija u vezi sa apliciranjem za bilo koju od ovih komponenti, posetite internet stranicu Programa ‘Preduzetnice u energetici.

‘Preduzetnice u energetici’ je deo programa ‘Žene u energetici’, koji sprovodi MFK, uz podršku Korporacije milenijumski izazovi (KMI), sa ciljem unapređenja položaja žena i pružanja jednakih mogućnosti na tržištu rada sa fokusom na energetski sektor.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.