Otadžbina: Vučić će za Kosovo predložiti model dve Nemačke

Pozivajući se na neimenovane "pouzdane izvore", opozicioni Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“  tvrdi da će predsednik Aleksandar Vučić predložiti rešavanje statusa Kosova i Metohije po modelu dve Nemačke. U okviru modela dve Nemačke, Srbija sa Kosovom treba da potpiše mirovni sporazum, da razmeni diplomatske predstavnike i da ne sputava Kosovo da postane članica Ujedinjenih nacija, tvrde otadžbinari.

Takav model je 2008. godine nemački diplomata Volfgang Išinger ponudio Koštunici i Tadiću.

KoSSev: Predsednik Srbije je u javnosti predstavio temu unutrašnji dijalog u vezi sa Kosovom i Metohijom. U dnevnom listu Blic 24. juna objavio je tekst "Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu?", a za televiziju PINK  dao je istog dana intervju. Od tada, brojni su komentari i reakcije u vezi sa ovom političkom inicijativom. O tome više čitajte na našoj tematskoj stranici O inicijativi Predsednika Srbije za unutrašnji dijalog o KiM-u.

"Taj predlog su oni sa indignacijom odbili. Istini za volju, Koštunica i Tadić su odbili i Ahtisarijev plan koji je kasnije i Skupština Srbije skoro jednoglasno odbacila," otkriva dalje ovaj pokret koji predvodi Marko Jakšić koji je u to vreme bio član državnog  pregovaračkog tima Srbije za razgovore sa zvaničnom Prištinom koji su se vodili u Beču.

Detalje o navodnim namerama srpskog predsednika Otadžbina je navela u dužem saopštenju za medije u kojem su dali još jednu reakciju na polemiku koja se ovih dana povela nakon poziva srpskog predsednika za otvaranje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.