Otadžbina i Srpska lista: Megdan kroz saopštenja

Protest
FOTO: KoSSev

“Ostavka prof. dr Radeta Grbića na mesto rektora Univerziteta u Prištini je samo pokazatelj katastrofalne političke situacije u kojoj se nalaze Srbi sa Кosova i Metohije. U roku od godinu dana ovo je treća promena rektora na čelu Univerziteta. Prvi koji je nezakonito smenjen bio je prof. dr Srećko Milačić” – ovo je samo jedan od komentara opozicionog Narodnog pokreta “Otadžbina” na događaje koji su obeležili protekli mesec.

U pregledu meseca, izneli su još jednom oštre kritike na račun vlasti, ali je Srpska lista reagovala odmah, oštrim etiketiranjem ovih opozicionih političkih aktivista.

Da li je jedan od razloga za smenu odbijanje Grbića da “podeli otkaze nastavnicima i saradnicima Univerziteta koji su učestvovali na protestima #1od5miliona“, ili, kako tvrdi Srpska lista, “pljuvanjem svega što je srpsko, nekadašnji vladar života i smrti na Severu KiM-a, penzioner Marko Jakšić i njegov pajtaš Slaviša Ristić, pokušavaju da se dodvore svojim mentorima, Đilasu, Jeremiću i Obradoviću”?

Da li o kadriranju na univerzitetu odlučuje potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, ili, kako Srpska lista navodi nasuprot Otadžbini, dosijei autora ove tvrdnje su ti koji su umesto diploma, puni falsifikovanih papira?

Osim o univerzitetu, Otadžbina u svom pregledu događaja meseca na izmaku, daje osvrt i na pitanje Trepče, srpskih sudija u kosovskom sistemu, razjašnjavaju ono što oni vide kao razlog za zatvaranje kladionica. Komentarišu učešće Srpske liste u kosovskim institucijama, odnosno verifikaciju poslaničkih kartica, kao i na kadrovsku politiku. Podsećaju na to kako je gradonačelnik opštine Zubin Potok Stevan Vulović pre nekoliko meseci pred kamerama srećno saopštio da izlazi iz kosovskih institucija i tako skinuo breme sa svojih pleća, ali je navodno, umesto toga, sada “raspisao konkurs za prijem sto radnika u opštini Zubin Potok” na kosovskom budžetu.

Konačno, u osvrtu na protekli mesec, komentarišu i postupke srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

U nastavku pogledajte najnoviju seriju razmene saopštenja NP “Otadžbina” a zatim i Srpske liste.

Saopstenje Otadzbina 1 Saopstenje Otadzbina 2

 

Srpska lista Otadžbini
Foto: Printscreen/Fejsbuk stranica/Srpska lista

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.