Otac i sin uhapšeni nakon što su napali medicinsku sestru u Dragašu

dragas
Foto: Zeri

Vest je ažurirana

U međuvremenu, iz Kosvoske policije potvrdili su za prištinsku Kohu, da su uhapšene dve osobe (otac i sin) koje se sumnjiče da su napale medicinsku sestru u Dragašu.

Iz policije su naveli da se slučaj dogodio jutros u 07.30, javlja dalje ovaj medij.

Medicinska sestra je zadobila lakše telesne povrede i upućena je na lečenje u Prizren gde joj je ukazana pomoć. Osumnjičeni su uhapšeni i i njih ispituju inspekotori, poručili su iz Kosovske policije.

Slučaj je kvalifikovan kao „lakša telesna povreda“.

„Žrtva je napadnuta nakon radnog vremena u Glavnom centru porodične medicine i napadnuta je izvan ovog centra. Razlog napada je nesporazum u GCPM- u navodno zbog nepružanja medicinskih usluga roditelju osumnjičenog“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Savez zdravstvenih sindikata Kosova objavio je da je jutros napadnuta medicinska sestra u Glavnom centru porodične medicine u Dragašu, dok je završavala noćnu smenu.

U saopštenju, ovaj Savez je rekao da je medicinska sestra N.H. prvo verbalno napadnuta uvredljivim rečima od strane pacijenta, koji je tu došao po medicinsku pomoć.

Prema Savezu, napad se nije tu završio, pošto su pacijent i njegov sin, napravili zasedu na ulici i ponovo je napali.

Tom prilikom medicinska sestra N.H. hitno je upućena u prizrensku bolnicu, gde joj je ukazana lekarska pomoć, jer je, kako je izjavila Policiji, zadobila povrede glave i kolena, navodi se u saopštenju.

Povodom toga, zdravstveni radnici održali su protest u dvorištu Glavnog centra porodične medicine u Dragašu.

Prema Savezu zdravstvenih sindikata Kosova, takvi postupci protiv zdravstvenih radnika su kažnjivi i nedopustivi. Zatražili su od nadležnih organa da se bave predmetnim slučajem, da napadača privedu pravdi i da se zdravstvenim radnicima pruži veća sigurnost na radnom mestu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.