Osumnjičenom za ubistvo supruge metalnom šipkom određen jednomesečni pritvor

Kosovska policija
FOTO: Gazeta Express

Osnovni sud u Gnjilanu odredio je danas po zahtevu tužilaštva jednomesečni pritvor osumnjičenom da je prethodnog dana ubio svoju suprugu metalnom šipkom, preneli su prištinski mediji.

Kosovska policija javila je ovog jutra da je u subotu uhapšen muškarac u Kamenici pod sumnjom da je tupim predmetom udario svoju suprugu, nakon čega je dežurni lekar ustanovio smrt žrtve, dok je osumnjičeni poslat u pritvor.

Potom se oglasilo i Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, odeljenje za teška krivična dela, uputišti sudu u ovom gradu zahtev za produženje pritvora.

Prema ovom zahtevu, postoji osnovana sumnja da je 25. jula u selu Berivojce, opština Kamenica, osumnjičeni N.M., usled spora, s namerom, metalnom šipkom naneo povrede supruzi S. M. po glavi i drugim delovima tela usled čega je ona preminula.

Osumnjičenom se stavlja na teret krivično delu „Teško ubistvo“ prema članu 173 Krivičnog zakonika.

Povodom ovog slučaja danas se oglasio i kosovski ministar pravde, Seljim Seljimi (Selim Selimi), koji je uputio zahtev pravosudnim institucijama da počinilac ovog ubistva dobije zasluženu kaznu.

Poručio je da je nasilje u porodici – zlostavljanje žena, neprihvaljtivo, te da neće biti tolerancije.

Zatražio je od institucija da daju prioritet ovakvim slučajevima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.