Osumnjičenom za ubistvo i seksualno zlostavljanje maloletnika preti do 25 godina zatvora

Hapšenje policija

Kosovska policija saopštila je juče da je u Prištini uhapšen Aškalija S.O. (1999.) koji se sumnjičio da je počinio krivično delo teško ubistvo prijavljeno u Kosovu Polju 11. jula.

Ubrzo nakon vesti o hapšenju, u medijima se pojavila informacija da je žrtva u Kosovu Polju zapravo 12-godišnji dečak, a jedna od organizacija za ljudska prava tražila je od policije da im dostavi izveštaj sa autopsije kako bi proverili nezvanične navode da je žrtva bila silovana.

Zvaničnih informacija o navodima za silovanje nije bilo, ali je danas advokat osumnjičenog dvadesetogodišnjeg S.O. potvrdio da se on tereti i za teško ubistvo i za silovanje.

„Mi kao odbrana smo tražili da se uzme u obzir njegovo psihičko stanje, pošto je on izjavio da je bio pod dejstvom alkohola kada je izvršio dela“, dodao je Fitim Maljoku, advokat S. O, izveštava Koha.

S.O je danas saslušan pred sudom, a za teška dela za koja se sumnjiči bi mogao biti osuđen na 25 godina zatvora, javlja Koha.

S druge strane, Gazeta Express javlja da je S.O. osumnjičen za ubistvo i silovanje devetogodišnjeg K.V. kao i da policija ispituje još dva maloletnika za koje se sumnja da su takođe bili seksualno zlostavljani od strane S.O.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.