Osuđen zbog širenja ISIS propagande i objavljivanja „pretećih fotografija“ Ramuša Haradinaja

sudnica
FOTO: Zakletva za pravdu

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini osudilo je Bljedara Eljšanija na 20 meseci zatvora zbog podsticanja na preduzimanje terorističkih akata i neovlašćenog posedovanja oružja, prenosi Zakletva za pravdu. Okrivljeni Eljšani, kako je i sam priznao pred sudom, na društvenim mrežama je objavio preteće fotografije kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja i širio propagandu terorističke organizacije ISIS.

Eljšani je optužen da je od avgusta 2018. do januara 2019. godine, kao administrator stranice na društvenim mrežama, širio ISIS propagandu objavljivanjem fotografija i video snimaka, otvoreno podržavajući njihove terorističke akcije poput najnovijih napada u svetu, u cilju stvaranja Islamske države, prenosi Zakletva za pravdu.

Pored toga, optuženi je 23. avgusta na istoj stranici objavio animiranu fotografiju sa natpisom “Omiljena melodija Mudžahida je glas ćafira tokom skidanja glave“, dok je 10. januara 2019. objavio preteću fotografiju tadašnjeg premijera Kosova, Ramuša Haradinaja, sa natpisom „Doći će vam kraj o albanski taguti Bi’ldhnilah„.

Time je, kako je navedeno iz tužilaštva, Eljšani počinio krivično delo „Podsticanje na preduzimanje terorističkih akata“.

Pored toga, Eljšani je osuđen i za „Neovlašćeno posedovanje oružja“, a zbog toga što je u javnosti nosio nož koji mu je oduzet od strane policije još 11. januara ove godine u Drenici kada je i uhapšen.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.