Milan Radoičić tužio Radu Trajković za „povredu ugleda i časti“

rada milan
FOTO: Telegraf, N1

Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste kojeg kosovsko tužilaštvo sumnjiči za umešanost u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, podneo je tužbu Višem sudu u Beogradu protiv predsednice Evropskog pokreta Srba sa KiM, Rade Trajković zbog povrede ugleda i časti.

Ovu vest saopštila je Trajković na svom Tviter profilu, navodeći da će se braniti „poligrafom“, a potvrdio je i sam Radoičić u razgovoru za KoSSev. „Tačno je“, kratko je odgovorio ne želeći dalje da za naš portal komentariše.

 

Rada Trajković je u više navrata u medijima javno označavala Radoičića kao osobu odgovornu za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. Istovremeno kritikovala je i srpske pravosudne organe zbog toga što su, kako je ona to objasnila, štitili Radoičića od kosovskih istražnih organa koji za njime tragaju još od novembra prošle godine kada je u Severnoj Mitrovici izbegao hapšenje.

„Radoičić se nalazi na međunarodnoj poternici, njegov jatak je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić…Oni ne žele, iako su priznali institucije pravosuđa Kosova, da Radoičić dođe i dokaže svoju nevinost, da skine sa sebe hipoteku Srbina koji je učestvovao u organizaciji ubistva najčestitijeg među nama“, kazala je Trajković nedavno gostujući na N1.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.