Ostojić: Situacija s koronom među decom mirna, može da se promeni od septembra

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Situacija sa koronom među decom je trenutno mirnija, ali bi to moglo da se promeni za dve do tri nedelje, posle početka nove školske godine, izjavila je načelnica Dečje klinike Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu dr Olivera Ostojić.

„Verovatno će za dve-tri nedelje po polasku u školu opet biti pojačana gužva jer neće biti samo kovida, već i drugh infekcija koje se vrate čim deca sednu u školske klupe“, rekla je Ostojić za list Nova.

Na Dečjoj klinici te bolnice trenutno je zbrinuto 13 dece pozitivne na kovid, a doktorka navodi da je njihova klinička slika mnogo blaža u odnosu na onu od pre dva meseca.

„Imamo najviše beba starih tri ili četiri meseca, a kod njih se javljaju blagi respiratorni simptomi, curenje nosa, blago povišena temperatura, proliv. Mnogo je dece koja imaju atipične simptome“, kazala je Ostojić.

Dodala je da na Dečjoj klinici nema školske dece pozitivne na koronu i dodala da su tu uglavnom hospitalizovani mladji od godinu dana.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.