Oštećena vrata i razbijena stakla na ambulanti u Suvom Dolu, policija pokrenula istragu

Ambulanta Suvii Do
FOTO: KoSSev

Tokom noći razbijena su stakla i oštećena vrata na ambulanti u multietničkom naselju Suvi Do. 

O tome je prva javnost izvestila Kancelarija za KiM. Naveli su da su „iščupana“ metalna vrata sa šipkama koja su obezbeđivala ovu zdravstvenu ustanovu, a stakla razbijena, te da je to uočila medicinska sestra pri dolasku u ambulantu.

Iz Kosovske policije regiona Mitrovica Jug u međuvrmenu su potvrdili za KoSSev da im je prijavljeno da su tokom noći oštećena vrata i prozor na ambulanti.

„Slučaj je pokrenut i vodi se istraga zbog krivičnog dela ‘oštećenje ili uništavanje imovine'“, naveli su.

Iz Kancelarije za KiM tumače da je reč o „napadu huligana na ustanovu koja je više puta bila „na meti ekstremista“, kao i „nastavku talasa etničkih incidenata“.

„Iako ova zdravstvena ustanova pruža lekarsku pomoć i Srbima i Albancima, jasno je da ekstremisti, zaslepljeni mržnjom, za to ne mare, već lome i vandalizuju sve što nosi prefiks srpsko“, naveli su iz Kancelarije.

Poručuju i da je napad izazvao veliku zabrinutost meštana, kao i da će Kancelarija za KiM sanirati štetu i nastaviti da ulaže u srpske zdravstvene institucije na Kosovu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.