Osmani najavila posetu Severu: Srpske ilegalne strukture građanima osporavaju slobodu, radimo na tome

Vjosa-Osmani
FOTO: AP/Visar Kryeziu)

Kosovska predsednica, Vjosa Osmani, kazala je danas u južnom delu Mitrovice da je zainteresovana da što pre poseti opštine na Severu Kosova, prenosi Reporteri. Tvrdi da u ovim opštinama postoji problem vladavine prava, koji stvaraju „ilegalne bande koje finansira i podržava Srbija“.

Kosovska predsednica boravila je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice gde se sastala sa gradonačelnikom, Bedri Hamzom.

Kazala je da želi da poseti sve opštine na Kosovu, ali i da je u komunikaciji „sa onima koji vode nevećinske zajednice“.

„Svi građani, bez obzira na etničku pripadnost, su jednaki i treba da sednemo i razgovaramo o zahtevima koje imaju i izazovima sa kojima se suočavaju“, rekla je ona medijima, prenosi Reporteri.

Osmani, međutim, tvrdi da na Severu Kosova, postoji problem vladavine prava, a koji navodno izazivaju „ilegalne bande koje finansira i podržava Srbija“, prenosi Kallxo.

Kaže da nisu svi građani problem, već oni „koji su nezakonito činili zločine, zastrašivali građane, često im uskraćivali pravo na slobodno glasanje“.

Ujedno je poručila da se radi sa bezbednosnim institucijama kako bi se svim građanima, a posebno na Severu Kosova, garantovalo pravo na slobodan i bezbedan život.

„Onima na severu to pravo svakodnevno osporavaju ove nelegalne strukture koje Srbija, nažalost, i u suprotnosti sa sporazumima potpisanim u Briselu, nastavlja da podržava“, rekla je Osmani.

Kosovska predsednica je danas iz južne Mitrovice ujedno osudila jučerašnje navode srpskog predsednika o Aljbinu Kurtiju, optuživši ga za to da kao „Miloševićev ministar“, nastavlja da primenjuje logiku prošlog veka.

Više o tome u posebnim vestima:

Osmani o Vučićevim izjavama: Ne čudi, nastavlja sa logikom prošlog veka; Petković: „Pala muva na medveda“

Vučić poručio Kurtiju i Đukanoviću: Radije ću biti vuk samotnjak, nego nemoralna hijena i muva zunzaraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.