Oružana pljačka Komercijalne banke u Zubinom Potoku

Foto: KoSSev

Tri naoružana maskirana lica, opljačkala su danas ekspozituru Komercijalne banke u Zubinom Potoku. Odnešena je izvesna količina novca.

Slučaj se dogodio danas oko 13.50, a policija je informaciju dobila tako što se aktivirao alarm u banci.

„U stanici policije Zubin Potok putem telefonske sekretarice dobija se obaveštenje da se u Komercijalnoj banci Z.Potok oglasio alarm“, potvrdio je za KoSSev, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Nakon alarmiranja sigurnosnih sistema u ovoj banci, kako je naveo Radović, obaveštene su sve patrole u Z.Potoku i okolini, koje su se odmah uputile ka banci, u kojoj su primetili tri maskirana naoružana lica.

„Bili su i u maskirnim uniformama, ali i naoružani automatskim puškama, koje su uperili prema patroli kada je naišla“, precizira Radović.

Oni potom, svojim vozilom Volkswagen Passat tamno plave boje, kosovskih registarskih oznaka, beže u pravcu magistralnog puta, a potom i u pravcu Mitrovice.

Patrole su i dalje na terenu, aktiviran je operativni plan i istraga se nastavlja na regionalnom nivou.

Radović ističe da je iz banke otuđena izvesna količina novca.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.