U Orloviću otkrivena laboratorija za narkotike, zaplenjeno 300kg kanabisa

Pripadnici Kosovske policije regiona Priština, uhapsili su danas jednu osobu u čijoj je kući pronađena veća količina opojne biljke kanabisa.

Odeljenje za istragu trgovine narkoticima došlo je do saznanja da se u selu Orlović, u kući A.Ž(ZH). (1968) nalazi laboratorija za uzgoj ove opojne droge.

Uz nalog sudije i u saradnji sa specijalnim jedinicama za borbu protiv narkotika, izvršen je pretres kuće i drugih objekata, navodi Kosovska policija.

Tom prilikom je pronađeno i zaplenjeno: 594 saksije zasađenih biljaka kanabisa, koje su, kako navode iz policije, bile u završnoj fazi rasta i spremne za dalju distribuciju. Precizira se da u biljke bile dužine oko 2 metra i ukupne težine oko 300 kilograma. Zaplenjeni su i ventilacioni sistem, oprema za osvetljenje, oprema za navodnjavanje biljaka, 10 paketa sa pesticidima, dva automobila, pištolj kalibra 7,65 mm, 8 kartica i tri telefona.

O slučaju je obavešten tužilac, koji je osumnjičenom odredio 48-časovno zadržavanje.

Foto: Kosovska policija

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.