Organizatori #1od5miliona sa Kosova ogradili se od odluke u Beogradu, poručili: BOJKOTUJTE izbore!

FOTO: Sa protesta prošle godine/KoSSev

Dvojica organizatora prošlogodišnjih protesta #1od5miliona na Kosovu i Metohiji ogradila su se večeras od današnje odluke organizatora ovih protesta u Beogradu da izađu na predstojeće izbore u Srbiji.

„Kao jedan od organizatora protesta #1od5miliona na Kosovu i Metohiji, tačnije Kosovskoj Mitrovici, ograđujem se od odluke organizacije sa istim imenom u BG koja je odlučila da izađe na predstojeće izbore u Srbiji!! #1od5miliona sa Kosova i Metohije BOJKOTUJE izbore!“ – preko Tvitera poručio je Dejan Nedeljković.

Prenoseći istu poruku, Marko Jakšić, takođe organizator, poručio je još: „Apsolutno saglasan sa @OkKaoOsoba. Ljudi koji su bili #1od5miliona iz Kosovske Mitrovice su svakako za bojkot i protiv ove sulude odluke omladinaca iz prestonice“.

Ranije danas, Udruženje „1 od 5 miliona“ saopštilo je da će učestvovati na predstojećim izborima. Studentski lideri koji su saopštili ovu odluku tvrde i da na odluku udruženja navodno nije uticala najava o smanjenju cenzusa na tri odsto, već težnja da se u parlament „vrati pravi bojkot“, priznavši da uslovi za izbore nisu bolji. Istovremeno sa ovom odlukom, pojedini članovi studentske organizacije takođe su napustili pokret. Najavljeno je i da protesti ove subote neće biti u organizaciji #1od5 miliona“.

Ove nedelje obeležiće se tačno godinu dana od kada je u Kosovskoj Mitrovici organizovan prvi protest #1od5miliona. Organizovan je pod pritiskom i uz tenzije, a šetnja je završena promenjenom i skraćenom trasom – paljenjem sveća na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.