Organizacija ratnih veterana OVK peticijom protiv Specijalnog suda

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednik Organizacije ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova, Husni Gucati, rekao je da je Specijalni sud pristrasan i istakao potrebu da se on bavi svima onima koji su počinili zločine u ratu, uključujući i Srbe.

"Ratne organizacije su donele odluku da podnesu peticiju protiv Specijalnog suda, za koju su glasali i kosovski poslanici, brojem 05/L0553. Mi nismo protiv Specijalnog suda, ali mislimo da je on jednostran," rekao je Gucati.

Peticija počinje najkasnije ovog petka, a prema Gucatiju, sa 10.000 prikupljenih potpisa, o ovom pitanju moći će da se raspravlja u Skupštini.

Dok je zamenik predsednika Organizacije ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova, Haradinaj Nasim, rekao da treba da se stide svi koji su u Skupštini glasali za odobrenje Specijalnog suda. Po njegovim rečima, povređena su ljudska prava.

"Svi smo uvređeni, ali najviše uvređeni moraju da budu oni od predsednika pa do poslanika koji su glasali i nisu ništa uradili da to ne prođe," rekao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.