Optužnica protiv Agima Bahtirija zbog korupcije

Zbog sumnje da su počinili dela u vezi sa korupcijom, Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija, još jednog zvaničnika ove opštine H.F i direktora kompanije "Hesalight" G.K. Oni se terete da su počinili dela "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "dogovor kako bi se ograničila konkurencija kroz pozive na tender". Okrivljeni su, kako navode iz Tužilaštva Kosova, oštetili budžet Kosova za 767.940.00 evra​. 

Kako navode iz tužilaštva Kosova, postoje osnovane sumnje da je optuženi direktor kompanije poslao ponudu koja je "zasnovana na nezakonitom dogovoru sa ciljem da organizator (opština Južna Mitrovica) prihvati ponudu, ograničavajući slobodnu konkurenciju". 

"Nakon zaključivanja navedenog ugovora između naručioca – opštine Mitrovica i ekonomskog operatera – 'HESALIGHT A/S' u iznosu od 767.940.00 evra, oni su primenili pregovarački postupak bez objavljivanja oglasa za ugovor, koji je u suprotnosti sa zakonskim odredbama utvrđenim Zakonom o javnim nabavkama," navode iz kosovskog tužilaštva i dodaju da su na taj način oštećeni opština Mitrovica i budžet Kosova. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.