Optužnica: Nudio 50 evra za glas na izborima

Osnovno tužilaštvo u Peći podiglo je optužnicu protiv A.S. zbog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, saopšteno je juče iz Specijalnog tužilaštva Kosova.

Okrivljeni se, prema navodima iz optužnice, tereti da je 26. maja u selu Vitomirica, u opštini Peć, jednoj osobi sa pravom glasa obećao poklone kako bi ona na izborima glasala za stranku kojoj pripada optuženi. 

A.S. se tereti i da je izvesnom D.S. putem društvene mreže Fejsbuk poslao poruku i od njega tražio da u zamenu za 50 evra i obezbeđene putne troškove, takođe, glasa za stranku čiji je on član. 

Podsetimo, po završetku kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora više optužnica podignuto je u vezi sa različitim krivičnim delima, između ostalog, zbog zloupotrebe službenog položaja tokom izbora, narušavanja volje birača, uništavanja izbornog materijala i pretnji jednom od kandidata. Takođe, tokom samog izbornog dana privedeno je osam lica i otvoreno osam slučajeva. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.