Optuženi za učešće u terorističkim grupama osuđen na tri godine zatvora

Foto: Zakletva za pravdu

Osnovni sud u Prištini osudio je na tri godine zatvora Nuredina Siljejmanija (Nuredin Sylejmani) za krivično delo „organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi“ u Siriji, prenosi „Zakletva za pravdu“.

Presudu je danas saopštio predsedavajući sudija Valon Kurtaj, koji je izjavio da će se sa izvršenjem kazne započeti u roku od 15 dana, nakon pravosnažnosti ove presude.

Kako prenosi ovaj medij, optuženog Silejmanija sud je takođe obavezao da na račun troškova postupka uplati iznos od 100 evra, kao i 50 evra na račun fonda za naknadu štete žrtvama zločina.

Prema optužnici koju je 5. avgusta 2020. godine podnelo kosovsko specijalno tužilaštvo, Nuredin Silejmani optužen je da je u martu 2013. godine sa namerom i svestan svojih radnji, otputovao sa Kosova za Istanbul, zajedno sa osumnjičenim Hamzom Hiseniem, koji je u bekstvu.

On je potom otišao u grad Idlib u Siriji, gde se sastao sa drugim Albancima i započeo vojne vežbe, s ciljem učešća u borbama u okviru terorističke organizacije „Al Nusra“, navodi se dalje u optužnici.

Silejmani se potom 23. marta 2013. godine vratio na Kosovo, prenosi Zakletva za pravdu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.