Opština Z. Potok obilazi domaćinstva, Simpo obećava nova radna mesta

FOTO: SO Zubin Potok

Predstavnici opštine Zubin Potok obilaze domaćinstva u svojoj opštini ove nedelje, među kojima su i oni koji vode male porodične radionice, ali i oni kojima je pomoć neophodna, pre svega u udaljenim selima Ibarskog Кolašina.

Iako sa prirodom koja oduzima dah, stanovnici ovih sela teško žive, a nedostatak putne infrastrukture pored nezaposlenosti glavni su problemi.

FOTO: SO Zubin Potok

Oko dvanaest hiljada stanovnika živi u ovoj opštini, u 63 sela pored Zubinog Potoka, a Kolašinci će na to dodati da je barem još toliko „u rasejanju“, što od izgradnje akumulacionog jezera Gazivode pre skoro pola veka, što od siromaštva, u potrazi za boljim standardima.

Opštinska delegacija obišla je u petak meštane sela Jabuke i Prevlaka. Meštani se godinama žale pre svega na nedostatak puta, zbog čega upozoravaju da udaljena sela u Ibarskom Kolašini odumiru. Mladih i dece je malo, staračka su domaćinstva.

FOTO: SO Zubin Potok

Gradonačelnik Srđan Vulović juče je bio u Zupču, na domaćinstvu Vladana Bate Кasalovića. Kasalović se bavi poljoprivredom i stočarstvom, poseduje mini farmu krava.

FOTO: SO Zubin Potok

Prethodnih dana u istom mestu obišli su i metalostrugara Dragoslava Gošu Jakšića. On ima svoju radionicu u kojoj samostalno radi već dugi niz godina.

FOTO: SO Zubin Potok

U predizbornoj nedelji, ovu opštinu posetio je i generalni direktor fabrike nameštaja “Simpo” iz Vranja Slađan Disić. Sa domaćinima obišao je pogon fabrike “Simpo”, da bi zajedno najavili da za dve nedelje u fabriku stižu nove mašine, da će se proizvodnja pokrenuti i da će biti zapošljeno još 75 radnika, a za kraj leta još 55.

FOTO: SO Zubin Potok

U toku je predizborna kampanja za kosovske vanredne izbore 14. februara. O tome opširnije na našoj tematskoj stranici.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.