Opština Štrpce bez struje, kvar na dalekovodu, kompanija za puteve kažnjena, nisu na vreme čistili sneg

sneg
Ilustracija/FOTO: Privatna arhiva

Opština Štrpce je od kasno sinoć bez struje usled kvara na dalekovodu, potvrdili su iz ove opštine za KoSSev, navodeći da su ekipe KEDS-a na terenu. U pojedinim selima, prema navodima meštana, već dva dana nema električne energije. Osim problema sa strujom, meštani ove opštine se, usled obilnih snežnih padavina, suočavaju i sa neprohodnim putevima. Nadležna kompanija je tek u ranim jutarnjim satima započela sa uklanjanjem snega, usled čega su kažnjeni, potvrdio je za KoSSev šef kabineta gradonačelnika Štrpca. 

KoSSev portalu danas su se putem mejla obratili meštani sela Sušiće u opštini Štrpce, sa navodima da su već dva dana bez struje, te da je, usled snežnih padavina, neprohodan put koji vodi ka selu.

Šef kabineta gradonačelnika Štrpca, Igor Savić, međutim, kaže za KoSSev da je put očišćen, odnosno da će uskoro biti, ukoliko već nije.

Naglašava da je problem nastao zbog toga što kompanija koja je zadužena za održavanje puteva u opštini Štrpce nije na vreme izašla kako bi započela sa čišćenjem snega, usled čega je reagovalo opštinsko rukovodstvo, kao i policija.

„Kompanija nije juče izašla da čisti puteve. Policija je reagovala zajedno sa našom službom za javne usluge, policija je pisala kaznu kompaniji, za pravno lice, zato što juče nisu izašli i nisu reagovali na vreme. To je ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju“, kazao je.

Radnici ove kompanije započeli su sa čišćenjem tek u ranim jutarnjim satima.

„Čistili su puteve od pet sati ujutru, prvo prioritetne, a onda i seoske. Selo Sušiće je u celom procesu bilo na redu pre dva sata… Da li su probili do gore, još uvek nemam informaciju, zato što otežano rade i telefonske linije. Nadam se da su do sada završili“, kazao je Savić.

Sa druge strane, kada je reč o struji, šef kabineta gradonačelnika Štrpca tvrdi da je cela opština bez električne energije, uključujući i ovo selo.

Savić navodi da je juče bilo struje samo u centru Štrpca, a da je okolna sela nisu imala, usled kvarova na električnoj mreži, prouzrokovanog snežnim padavinama i lošim vremenskim uslovima.

„Ekipe su radile na tome, struja je došla kasno uveče, oko pola 11, ali je posle toga nestala u celoj opštini, zato što je dalekovod koji ide iz Uroševca za Štrpce u kvaru“, kazao je.

Naglašava da je pao sneg visine oko 50 cm, te da je zbog toga otklanjanje kvara otežano.

„Ekpe sada sređuju, to nažalost nije naša nadležnost, već nadležnost KEDS-a“, kazao je Savić, navodeći i da su iz ove kompanije poručili da bi kvar trebalo uskoro da bude otklonjen.

KoSSev portal se povodom navoda o kvaru na dalekovodu, ali i o situaciji u selu Sušiće, nedavno obratio mejlom kompaniji KEDS.

Iz ove kompanije su juče saopštili da je usled snega koji pada oštećena infrastruktura, odnosno električni stubovi, te da je među okruzima koji su najviše pogođeni i Uroševac, ali i da su ekipe na terenu.

Problemi u snabdevanju strujom postoje i na Severu Kosova, gde je takođe došlo do većeg kvara na glavnim dalekovodima.

Više o tome u vesti: Problemi u snabdevanju strujom na Severu, kvar na dalekovodu, deo Mitrovice od jutros bez el.energijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.