Opština KM pozvala građane i institucije na masovnu vakcinaciju u Raški

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica pozvao je sve zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama, kao i sve građane sa teritorije ove opštine da se vakcinišu.

Na današnjem opštinskom sastanku predsednika Aleksandra Spirića sa direktorima javnih preduzeća i ustanova, upozoreno je da može doći do otežanog funkcionisanja i rada ovih preduzeća usled opasnosti od daljeg širenja zaraze.

Zaključeno je da postoji rizik od „alarmantnog stanja“ usled povećanog broja zaraženih i ukoliko se ne bude pridržavalo protivepidemioloških mera koje su na snazi.

Zato je, kako ocenjuju iz ovog PO, jedini put sticanje „kolektivnog imuniteta“, što se jedino može postići imunizacijom.

„Upućuje se apel i pozivaju se svi zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama, kao i svi naši sugrađani, da se u cilju popravke opšte slike javnog zdravlja stanovništva i izlaska iz krize izazvane pojavom kovida – 19, masovno odazovu pozivu države na opštu vakcinaciju“, istakao je PO.

Naglasili su da je Srbija uložila maksimalne napore u nabavci vakcina, obezbeđivanju punktova i osoblja, kao i obezbeđivanju besplatnog prevoza za sve zainteresovane građane sa Severa Kosova do punkta za vakcinaciju u Raški.

Prema jučerašnjim podacima u opštinama na Severu Kosova do sada je registrovano 3.758 lica obolelih od kovida, dok je ukupan broj preminulih svih opština sa većinski srpskim stanovništvom 122.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.