Opljačkana Srpkinja iz sela kod Kline

Nepoznati počinioci ukrali su noćas kokoške sa imanja Kate Grujić (75), jedine Srpkinje koja se vratila u selo Donji Petrić, u opštini Klina na Kosovu.

Kako je agenciji Beta kazao njen komšija Krist Dakaj, to je već četvrti slučaj pljačke živine sa imanja Kate Grujić.

"Grujićeva je prošlog četvrtka otišla u Srbiju na godišnji pomen ranije preminulom suprugu. Po dogovoru s njom, obilazio sam kuću, a sinoć sam dao vodu kokoškama. Kada sam jutros došao da ugasim svetlo, živine nema. Od 17, ostala je samo jedna kokoška," kazao je Dakaj. 

Prema njegovim rečima, policija je obavila uviđaj i potvrdila da je pronašla tragove lopova. 

Povratnica Kata Grujić izjavila je agenciji Beta da je ponovljene pljačke imovine dovode u situaciju da proda imanje. 

"Pre odlaska, obavestila sam pripadnike KFOR-a da ću biti nekoliko dana odsutna, a obavestila sam i komšiju Dakaja koji mi uvek pomaže. Zahtevam da nepoznati počinioci konačno budu pronađeni i kažnjeni, jer ove pljačke me dovode u situaciju da i ja na ogradu istaknem tablu na kojoj piše 'Na prodaju'. Sada više ne znam šta da radim," kazala je Grujić. 

Ona je dodala da je prošle godine, od predstavnika Srba u Vladi Kosova i srpskih vlasti u opštini Klina, dobila pomoć u iznosu nešto većem od 200 evra, što, kako je navela, nije dovoljno ni za kupovinu polovine jata kokošaka koje su joj ranije bile ukradene.

B92/Beta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.