Opljačkana Komercijalna banka u Zvečanu

15:08 – 16:00

Filijala Komercijalne banke, koja se nalazi u centru Zvečana, opljačkana je danas, u 14:45, kada su dva naoružana lica u duksevima sa kapuljačama na glavama, ušla u banku i pod pretnjom oružjem, od službenika, koji su tada bili u smeni, otuđila određenu svotu novca, potvrdio je za KoSSev regionalni komandir Kosovske policije za Sever, Nenad Đurić, naglasivši da niko nije povređen. Nakon pljačke, pljačakši su se pešice udaljili u nepoznatom pravcu, a za ovim licima se traga, dodao je Đurić. 

On, međutim, nije mogao da kaže koliko je novca odneto. "Službenici upravo utvrđuju stanje, nakon čega će biti poznato više detalja o kojoj sumi odnetog novca se radi. Uviđaj je u toku," rekao je Đurić.

U ovim trenucima, vrata banke su otvorena, ali su rešetke spuštene. Ispred banke se nalazi jedno vozilo KPS, dok su na raskrsnicama u ovoj opštini, raspoređene terenske patrole Kosovske policije.

U Severnoj Mitrovici i Zvečanu u protekle dve godine, u porastu su oružane pljačke poslovnih i službenih objekata u radnim časovima, naročito trgovinskih prodavnica, kladionica, stovarišta, zalatara, objekata i imovine pošte, kao i banaka. Samo u poslednja tri meseca, u Severnoj Mitrovici je opljačkana zlatara "Ana", po drugi put, kada je odnesena roba u vrednosti od oko 90.000 evra, kao i sportska kladionica kada je povređen jedan radnik.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.