OEBS potvrdio da će sprovoditi srpske izbore na Kosovu

Misija OEBS potvrdila je da će u nedelju, 24. aprila, učestvovati u organizovanju prikupljanja glasova na parlamentarnim izborima koje je raspisala Srbija, a koji će se sprovesti i na Kosovu. Za sada nije poznato gde će tačno biti otvoreni centri za glasanje na KiM-u. 

“Misija OEBS želi da potvrdi da će sprovesti operaciju prikupljanja glasova na Kosovu koja će omogućiti biračima sa pravom glasa pristup srpskim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine,” navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

OEBS još uvek planira detalje oko sprovođenja izbornih radnji na Kosovu, a o ishodu javnost će obavestiti naknadno, saopšteno je takođe.

Izbori na KiM-u će se tako održati po identičnom modelu iz 2014, kada je za "sakupljanje glasova" bila odgovorna misija OEBS, dok su se glasovi brojali u centralnoj Srbiji. 

Na predstojećim parlamentarnim izborima građani će imati priliku da biraju između 3.270 kandidata za narodne poslanike u Skupštini Srbije, sa 20 lista. Ko su kandidati sa KiM-a i na kojim su listama, možete pročitati OVDE.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.