Odložen protest protiv dodele Nobelove nagrade Handkeu

handke

Vest je ažurirana

Protest pod nazivom „No Nobel for Handke“ (Ne Nobela Handkeu) koji je trebalo da se održi danas u Prištini, odložen je do daljnjeg zbog toga što organizatori nisu znali da bi trebalo da obaveste policiju 72 sata pre njegovog održavanja, prenosi Koha.

U međuvremenu, kako RTK2 javlja, iako se organizatori nisu pojavili, nekoliko građana je ispred Švedske ambasade izrazilo nezadovoljstvo donetom odlukom, tražeći njeno povlačenje.

Odluka Švedske akademije da ovogodišnju Nobelovu nagradu za književnost dodeli austrijskom piscu, Peteru Handkeu, izazvala je burnu reakciju u Prištini gde je Handke predstavljen kao „obožavalac Slobodana Miloševića“, „podržavalac balkanskog kasapina“, dok su se ovoj odluci javno protivili i pojedini kosovski zvaničnici.

Kosovski režiser, Ben Apoloni (Ben Apolloni), koji je nedavno najavio da će se ovaj protest održati danas ispred Švedske ambasade u Prištini, u cilju povlačenja odluke o dodeli Nobelove nagrade Handkeu, danas navodi da je protest odložen jer nije bio upoznat sa tim da bi o ovome trebalo da obaveste policiju 72 sata unapred.

„Zbog odjeka protesta u medijima i na društvenim mrežama i zbog toga što nismo znali da protest treba najaviti policiji 72 sata unapred, sugerisano nam je da ga odložimo“, poručio je Apoloni na svom Fejsbuk profilu, prenose kosovski mediji.

Dodao je da će javnost biti blagovremeno obaveštena o tome kada će se protest održati.

O tome zašto se Priština protivi ovoj odluci, kao i zašto ga označavaju kao „obožavaoca Slobodana Miloševića“, i „podržavaoca balkanskog kasapina“, više čitajte u nastavku:

Handkeu Nobelova nagrada za književnost; prijatelj Velike Hoče, osuđuju u Prištini

U Prištini u ponedeljak protest protiv dodele Nobelove nagrade Handkeu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.