Odbojkaški savez Kosova član Svetske odbojkaške federacije

Odbojkaški savez Kosova (OSK) primljen je u Svetsku odbojkašku federaciju (FIVB) tokom Svetskog kongresa u Buenos Ajresu, saopšteno je iz ove sportske organizacije. Kako prenose beogradski mediji, predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije su tokom glasanja saopštili delegatima Kongresa da je ovaj savez uzdržan po pitanju prijema Kosova.

"FIVB porodica povećala je svoje članstvo na 222 federacije nakon odobrenja članstva Kosova i Južnog Sudana, tokom otvaranja 35. FIVB-ovog Svetskog kongresa," naveli su iz Svetske odbojkaške organizacije, u saopštenju sa Kongresa koji se održavao od 4. do 6. oktobra.

Mediji: Predstavnici OSS-a uzdržani 

Kako su preneli beogradski mediji, Srbiju su u Buenos Ajresu predstavljali predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Nenad Golijanin i generalni sekretar, Slobodan Milošević.

"Golijanin je delegatima Kongresa tokom javnog glasanja saopštio da je Odbojkaški savez Srbije uzdržan po pitanju prijema Kosova u članstvo," naveo je B92.

Da je još jedan kosovski sportski savez međunarodno priznat, potvrdila je i kosovska strana.

OSK je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavio vest o članstvu, uz fotografiju svojih predstavnika sa kosovskom zastavom i listićem kojim su delegati kongresa glasali za učlanjenje. 

Kosovski sportski savezi su od početka ove, ali i tokom prethodne godine – postali članovi većine međunarodnih sportskih saveza, a u međuvremenu i fudbalske svetske federacije – FIFA-e, kao i evropske – UEFA-e, ali i Međunarodni olimpijski komitet. O tome čitajte u našoj podstranici – Lobiranje kosovske diplomatije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.